Canerock je jamajský spiced rum infuzovaný přírodním kořením, který odráží nespoutanou energii Jamajky. Inspirován byl jamajskou historií výroby rumu a místní láskou ke koření.
Základem je rum z legendární jamajské palírny Clarendon s malým podílem vysokoesterového rumu z palírny Long Pond.
Infuzován je přírodním kořením: vanilkovými lusky z Madagaskaru, dužinou z karibských kokosů a troškou místního čerstvého zázvoru z vesnice Wait-a-Bit v oblasti Trelawny. Vanilka, kokos a zázvor se odděleně macerují v rumu, macerát zázvoru pak následně prochází ještě jednou destilací, čímž získá jemnější chuť.
Pro komplexitu se do blendu přidává vyzrálý rum o stáří 5-10 let. Finální blend rumů se ukládá na několik měsíců do dubových sudů (asi 15-20 % do sudů po sherry) a následně prochází finálním mícháním s macerátem.
Ideální je čistý, na ledu nebo v koktejlech. Vyzkoušejte například ve vysoké sklenici naplněné ledem, doplněný kokosovou vodou.
Aroma: intenzivní vůně tmavé čokolády
Chuť: bohatá a sladká, s tóny kokosu, vanilky, sušeného ovoce a jemným náznakem zázvoru